20 dingen die niet mogen ontbreken op jouw babykamer
Woonruimte

20 dingen die niet mogen ontbreken op jouw babykamer

babykamer spulletjes

Als jij en je partner in blijde verwachting zijn, is het natuurlijk tijd om de babykamer op een leuke manier in te richten. Maar hoe pak je dit goed en slim aan? Welke accessoires mogen in een leuk ingerichte babykamer hoe dan ook niet ontbreken? In dit blog zetten we de 20 belangrijkste spulletjes voor je op een rijtje, die hoe dan ook in een modern ingerichte babykamer thuishoren.

1. Een fotolijstje met familiefoto’s

Onmisbaar in een babykamer is natuurlijk een mooi fotolijstje, met daarin foto’s van jezelf, de baby en/of je partner. Kies voor een vrolijke en sierlijke belijsting, die past bij de rest van de kamer. Dan creëer je een echt gave babykamer, waar iedereen plezier aan gaat beleven.

2. Vrolijk babybehang voor in de kamer

Wat in een babykamer sowieso niet mag ontbreken, is natuurlijk vrolijk babybehang. Kies voor een behang dat past bij het geslacht van je baby, dus voor roze of blauw kamerbehang.

3. Luieremmer

Zonder meer onmisbaar in een babykamer is de fameuze luieremmer. Er is qua luieremmers enorm veel keuze als het gaat om kleuren, formaten en opdrukken. Laat je verrassen door het aanbod en kies een luieremmer waar julliezelf, maar natuurlijk ook jullie baby, helemaal vrolijk en blij van gaan worden.

4. White noise knuffel

Wat is er mooier dan een lekker zachte en frisse knuffel voor je baby, zoals een white noise knuffel? De vraag stellen is hem beantwoorden. Kies daarom voor een lekkere knuffel op de babykamer, zodat je baby’tje zich optimaal veilig voelt en lekker met de knuffel in slaap kan vallen.

5. Mobiel aan het plafond

Iets wat zeker in een babykamertje thuishoort, is een mobiel aan het plafond. Het zorgt voor extra sfeer in de babykamer. Ook voor je baby is het fijn, want de kleurtjes en de bewegingen zullen je baby rustig in slaap laten vallen. Daarnaast geeft het ook nog eens wat extra verlichting in de kamer.

6. Een vloerkleedje

Wat dacht je van een mooie rond, rechthoekig of vierkant vloerkleedje? Er is op dit gebied gelukkig enorm veel keuze. Dus laat je verrassen door de vele mogelijkheden die er zijn op dit gebied.

7. Commode op maat

De aloude commode behoort tot de vaste interieuronderdelen van elke babykamer. Kopen dus. Ook hier geldt dat er enorm veel te kiezen is. Ga in elk geval voor een goede maat commode.

8. Schommelstoel voor voeding

Een leuk item om op een kinderkamer te gebruiken, is een schommelstoel die je voor de voeding van je baby kunt gebruiken. Koop er dus eentje.

9. Aankleedkussenhoes

Een aankleedhoes hoort er ook bij in een moderne babykamer Het hoesje beschermt je aankleedkussen tegen vuil en viezigheid.

10. Een vrolijke kapstok

Een leuke kapstok voor de babykleertjes mag in een babykamer natuurlijk niet ontbreken. Op die manier hangen de kleertjes netjes en overzichtelijk opgeruimd. Regel dat dus!

11. Fraaie hanglamp

Wat is er mooier dan een moderne, fraaie hanglamp in je babykamer te gebruiken? Hang er dus een op en kies voor een mooi design.

12. Kledingkast

Een kledingkast is natuurlijk onmisbaar in een babykamer. Koop er dus eentje die past bij de rest van de inrichting en zorg dat je baby’s kleertjes netjes opgehangen of opgeborgen kunnen worden.

13. Gordijnen

Gordijnen helpen niet alleen om de babykamer sfeervol te maken, maar zorgen er ook voor dat je baby minder last heeft van fel licht. Koop dus een paar mooie gordijnen die bij de rest van de inrichting passen.

14. Leuke opbergboxen

Opbergboxen zijn handig voor het opruimen van speelgoed en andere kleine spulletjes in de babykamer. Koop er dus een paar en maak van de babykamer een nette en geordende ruimte.

15. Thermometer

In een babykamer moet de temperatuur aangenaam zijn voor de kleine. Daarom mag een thermometer niet ontbreken.

16. Nachtlampje

Altijd handig voor als je de fles geeft of in de nacht borstvoeding wilt geven aan je baby: een nachtlampje. Zorg er dus voor dat je er eentje op de babykamer hebt staan.

17. Verzorgingsspulletjes voor je kleintje

Shampoo en badschuim voor de kleine horen er ook bij in een babykamer. Zorg daar dus voor. Zet de thermometer op een centrale plek in de kamer en check regelmatig of de temperatuur aangenaam is.

18. Babybadje voor je baby

Natuurlijk wil je de klein ook schoonhouden. Daarvoor heb je een goed babybadje nodig. Na het badje laat je je baby’tje lekker knuffelen met een white noise knuffel.

19. Wiegje

Ook is het natuurlijk onmisbaar om een mooi wiegje of bedje in de babykamer neer te zetten. Zorg er dus voor dat je hier alvast rekening mee houdt bij het inrichten!

20. Een muziekdoosje

Waar zou je zijn zonder goede muziek? Regel daarom een muziekdoosje voor in de babykamer, zodat je kleintje lekker tot rust kan komen onder het genot van een lekker deuntje.

Op de babykamer mogen dus deze 20 spulletjes niet ontbreken! Zorg dat je alles in huis hebt, zodat je babykamer perfect is ingericht. Geniet van deze leuke tijd met je kleintje.