Woonruimte

De ultieme inspiratie voor je vloer anno 2022

vloer inspiratie

Er is vandaag de dag heel wat mogelijk op het gebied van vloeren. Of het nu gaat om pvc, laminaat of tapijttegels: er is voor iedereen wel een geschikte vloer te vinden, om het interieur helemaal af te maken. In dit artikel geven we je een aantal tips ter inspiratie voor je vloer. Hopelijk vind jij zo de perfecte oplossing voor jouw nieuwe vloer.

Pvc-vloeren

Je vloer is een echte blikvanger in je huis. Dan wil je er ook een kwalitatief goed product op hebben liggen. Eén van de mogelijkheden is een pvc vloer. Deze zijn niet voor niets heel populair – een echte trend. Dat komt onder meer doordat ze heel realistisch ogen en daardoor bijna niet van echt hout te onderscheiden zijn. Pvc vloeren lang mee, zijn onderhoudsvriendelijk doordat ze gemakkelijk schoon te maken zijn en zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende dessins. Laat je er een keer water op vallen: geen probleem, want deze vloeren zijn prima bestand tegen wat water. En wil je een pvc vloer combineren met vloerverwarming, dan is dit heel goed mogelijk.

Laminaat op je vloer

Een andere populaire optie voor je vloer is laminaat. Nog steeds heel veel gekozen anno 2022! Ook hier is een ruime keuze in te vinden. Ook laminaat lijkt op hout en is bijna niet van echt te onderscheiden. Laminaat is kleurvast, dus als je eens een keer iets in je interieur verschuift, dan hoef je niet bang te zijn dat de vloer verkleurd is. Zo weet je zeker dat je laminaat lekker lang mee kan gaan! Het kan ook goed tegen vocht. Je kunt zelf speciaal laminaat aanschaffen dat ideaal is voor in vochtige ruimtes. Deze vloer heeft een toplaag, zodat het hout beschermd wordt tegen nattigheid. Laminaat is gemakkelijk zelf te leggen, met een handig kliksysteem.

Tegelvloer: van groot tot klein

Ga je voor tegels op je vloer, dan is er heel wat te kiezen. Ga je voor kleine, sfeervolle tegels, of toch liever voor grote, wat stoerder uitziende tegels? Er is tegenwoordig heel wat mogelijk op het gebied van tegels en dat laten veel mensen zich geen twee keer zeggen, want er wordt steeds vaker voor gekozen. Niet verwonderlijk, want tegels zijn slijtvast en onderhoudsvriendelijk.

Ga voor een gietvloer

Eenheid: dat is het sleutelwoord bij een gietvloer. Kies je hiervoor, dan krijg je een open effect, omdat vaak verschillende ruimtes zoals een keuken en woonkamer met elkaar worden verbonden. Ze stralen homogeniteit uit, doordat het een vlakke vloer is met één kleur. Deze waterdichte vloer is heel onderhoudsvriendelijk: heb je gemorst, dan haal je er even een doekje overheen en klaar ben je. Dat onderhoudsvriendelijke komt ook terug bij beschadigingen. Omdat een gietvloer goed slijtvast is, zal je weinig last hebben van beschadigingen aan de vloer.

Gezelligheid met tapijttegels

Wil je graag wat meer warmte in je interieur, dan zijn tapijttegels een mooie optie. Hiermee heb je lekker warme voeten wanneer je op je vloer loopt en het geluid wordt ook nog eens gedempt. Extra handig als je bijvoorbeeld in een flat woont of in een rijtjeshuis zonder spouwmuren. Je kunt er eindeloos mee combineren. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor één kleur, voor wat meer rust in je interieur. Maar je kunt ook iets gekker doen en bijvoorbeeld meerdere kleuren tapijttegels kiezen, voor een net wat speelser en creatiever effect. En heb je er wel eens bij stilgestaan dat tapijttegels je energiekosten omlaag kunnen brengen? Ze isoleren namelijk warmte. Afgezien van het feit dat tapijttegels goed betaalbaar zijn.

Vinyl: warm en betaalbaar

Nog een betaalbare optie: een vinyl vloer. Ook deze zijn verkrijgbaar in allerlei motieven en je kunt de vloer eenvoudig zelf leggen. Of het nu gaat om een woonkamer of slaapkamer: vinyl is altijd een goed idee. Omdat deze vloeren onderhoudsvriendelijk, duurzaam en geluiddempend zijn en niet in de laatste plaats omdat ze er comfortabel en warm uitzien.

Ga voor gemak met tapijt

Dat laatste geld ook zeker voor tapijt. Weer helemaal terug van weggeweest! Het is een betaalbare optie die letterlijk en figuurlijk warmte uitstraalt. Ga je voor een hoogpolig tapijt of houd je het toch liever wat lager bij de grond? De keuze in tapijt is heel uiteenlopend. In kleur, maar ook in motieven. Je legt het gemakkelijk en snel, omdat het één stuk is, waar je hooguit een rand of bocht uit moet snijden tijdens het leggen. Daarna ben je verzekerd van een aangenaam gevoel aan je voeten.

Mobiele versie afsluiten