Buiten

Regenton met plantenbak kopen

In toenemende mate zijn mensen zich bewust van het veranderende klimaat. Steeds meer zie je dan ook dat er gezocht wordt naar manieren om op een zuinige manier met producten en de natuur om te gaan.

Het gebruik van een regenton is daar een goed voorbeeld van. Extra leuk is dat deze ook te krijgen zijn in combinatie met plantenbak. Hierover lees je in dit blog dan ook meer.

Waarom een regenton met plantenbak?

Regenwater kost ons niets. Het bespaart je onder aan de streep dus een hoop geld en het is ook nog eens goed voor het milieu, aangezien er op deze manier minder leidingwater vanuit de grond opgepompt hoeft te worden. Dit is wel zo duurzaam. Eigenlijk geef je terug aan de natuur wat je krijgt. Zo is de cirkel mooi rond. Bovendien is regenwater voor planten veel beter, omdat hier geen kalk in zit. Zou je jouw planten dus water geven uit de regenton, dan is dit een win-win situatie. Het is ook ideaal als je een kleine achtertuin hebt, je hebt namelijk een regenton en plantenbak in-één!

regenton met plantenbak voorbeeld
Voorbeeld van een regenton met plantenbak.

Voordelen van een regenton met plantenbak

Het gebruik van een regenton met plantenbak heeft absoluut zo zijn voordelen. Voordat jij overgaat tot de aanschaf van dit product, wil je natuurlijk weten wat dit zijn. Nu is hierboven al een en ander aan bod gekomen, maar er is meer:

 • Steeds vaker krijgen we te maken met overlast van water. Stevige en langdurende regenbuien zorgen voor een overbelasting van de riolering. Vang je water op met een regenton, dan scheelt dit aanzienlijk.
 • Een standaard regenton kan nog wel eens een doorn in het oog zijn. Wil je dus wel zo’n ton, maar zoek je er ook een die mooi staat in je tuin? Dan is een regenton met plantenbak een ideale oplossing. Dit combineert namelijk het praktische met het aangename. Er zijn tal van fraaie modellen te vinden die ook echt een toevoeging zijn voor elke tuin.
 • Als je niet veel ruimte in je tuin hebt, dan is het soms kiezen tussen een regenton of een mooie plek voor wat planten. Met een regenton met plantenbak erbovenop is dit niet nodig en geniet je van beide.

Welke regenton met plantenbak kopen?

Een regenton met plantenbak is verkrijgbaar in verschillende soorten. Niet alleen wat materiaal betreft, maar ook in kleur en grootte zit het nodige verschil. Dit is wel zo fijn, want zo heb je een ruime keuze en kun je gaan voor die regenton die bij jou past. Zo kun je kiezen voor een redelijk basic model, maar als jouw voorkeur uitgaat naar modern en stijlvol, dan is een zogeheten design regenton meer geschikt. Ook deze zijn uiteraard verkrijgbaar met plantenbak.

Deze regenton met plantenbak kan maarliefst 300 liter water opvangen.

Waar op letten bij aankoop regenton?

Overweeg jij om een regenton te kopen, dan is niet alleen het uiterlijk belangrijk. Er zijn namelijk diverse aspecten die belangrijk zijn om in je afweging mee te nemen. Om het overzichtelijk te houden, hieronder de belangrijkste punten waar je op moet letten bij de aankoop op een rijtje:

 • De grootte
  Als eerste is de grootte van een regenton met plantenbak van belang. Het is natuurlijk geheel afhankelijk van de beschikbare ruimte die je hebt en daarnaast van je eigen voorkeuren en het formaat van je tuin. Ter indicatie: Een kleine tuin verbruikt al snel rond de 100 liter per week. De capaciteit is dan ook direct iets dat hieraan verbonden is. Logischerwijs vangt een grote regentoon meer water op dan een kleiner model.
 • Materiaal
  Ook het materiaal vormt een belangrijk aspect. Je hebt regentonnen van kunststof of hout en elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Zo is kunststof beter bestand tegen weersinvloeden, maar heeft hout bijvoorbeeld een meer natuurlijke uitstraling.
 • Vulautomaat
  Er zijn regentonnen te verkrijgen met en zonder vulautomaat. Een vulautomaat is handig om het overstromen van je regenton te voorkomen. Bij sommige regentonnen zit deze er standaard bij, maar vaak dien je het ook los aan te schaffen. Kijk hier dus goed naar.
 • Kraantje
  Het is erg handig als je een regenton hebt die ook beschikt over een kraantje. Dit maakt het eenvoudiger om water af te tappen. Ook het aansluiten van een tuinslang is dan mogelijk.

Wat kost een regenton met plantenbak?

De prijs van een dergelijke regenton is natuurlijk grotendeels afhankelijk van jouw specifieke wensen. Je hebt al een standaard model vanaf een bedrag van rond de €130-, en dit kan oplopen tot bedragen van wel meer dan €500-,.

Je merkt het; een eenduidig bedrag is niet te noemen. Bepaal voor jezelf wat jij belangrijk vindt en wat je er maximaal aan uit wilt geven. Online kun je een regenton met plantenbak bestellen, maar je vindt ze ook onder meer bij diverse tuincentra. Kijk en vergelijk dus gerust eerst, alvorens daadwerkelijk tot aankoop over te gaan.

Deze regenton met plantenbak is regelmatig verkrijgbaar bij de Intratuin.

Welke planten in de plantenbak?

Om te beginnen is lavendel erg populair. Niet alleen ruikt dit heerlijk, maar het kleurt ook nog eens zo leuk. Hetzelfde geldt voor onder meer viooltjes. Wat kleur betreft, kun je hier natuurlijk alle kanten mee op. Ook siergras doet het altijd goed en vormt net dat beetje extra verfraaiing dat je mogelijk zoekt.

Om te zorgen dat de regenton met plantenbak een echte eyecatcher in jouw tuin wordt, kun je de volgende tips in gedachten houden:

 • Je doet er goed aan om te kijken hoe diep de bak is waar de planten in kunnen en het best houd je rekening met het feit dat lage planten beter vooraan kunnen staan en hogere planten aan de achterzijde. Dit creëert een speels effect en zorgt ervoor dat alles zichtbaar is.
 • Stem de soort planten in grootte altijd af op het formaat van de regenton. Een heel hoog model staat namelijk leuker met grote planten. In een kleine regenton zou dit echter net te veel van het goede kunnen zijn.
 • Houd ook rekening met het seizoen en de mate van zonlicht. Niet elke plant is even geschikt voor elke plek. Dit staat altijd in de omschrijving van een bepaalde plant of op het kaartje aangegeven.
Mobiele versie afsluiten