Woonstijl

Tips voor een ergonomisch interieur

ergonomisch interieur blog

Wil je eindelijk een ergonomisch interieur krijgen? Dat is een geweldig idee! Een ergonomisch interieur gaat allang niet meer alleen over die typische kantoorstoelen die eruitzien alsof ze rechtstreeks uit een sci-fi film komen. Het gaat erom je plekje zodanig in te richten dat het niet alleen stijlvol, maar ook aangenaam voor je lichaam is. Laten we eens bespreken hoe je dit aanpakt.

De kracht van armleuningen

De eerste tip die we je mee willen geven om een ergonomisch interieur te krijgen, is door gebruik te maken van de kracht van armleuningen. Stoelen zonder armleuning zijn namelijk slecht voor je lichaam doordat je armen en schouders constant moeten werken om zichzelf te ondersteunen. Daarom is het slim om bijvoorbeeld een eetkamerstoel met armleuning te halen voor je eetkamer. Op deze manier geef je je lichaam genoeg rust en is je woning ineens een stuk ergonomischer geworden.

Verstelbare meubels

Onderschat verder ook niet de kracht van verstelbare meubels! Ieder lichaam is anders, waardoor de kans klein is dat je een ergonomische stoel te pakken krijgt als deze niet verstelbaar is. Hetzelfde geldt ook voor bureaus waarop je wil werken. Een ander voordeel is dat verstelbare meubels makkelijker met andere mensen in je huis te verdelen zijn. Dit is met name handig wanneer er meerdere mensen in je gezin thuis op kantoor werken.

Denk na over de indeling

Een goede indeling is echt cruciaal als je wilt dat je huis niet alleen fancy oogt, maar ook voelt als een knusse plek waar je lichaam volledig tot rust kan komen. Zorg er daarom voor dat je niet elke centimeter van je ruimte volpropt met meubels en decoraties. Geef je kamer wat ademruimte! Het creëren van looppaden zorgt ervoor dat je je vrij en onbelemmerd kunt bewegen, wat de algehele flow en energie in je huis ten goede komt.

Verlichting maakt alles beter

Verlichting kan echt het verschil maken in hoe je je voelt in een ruimte. Speel met verschillende soorten verlichting om warmte en gezelligheid toe te voegen aan je huis. Sfeerverlichting is niet alleen goed voor de vibe, maar het kan ook positieve effecten hebben op je gemoedstoestand. Zorg ook voor een mix van directe en indirecte verlichting. En als je echt luxe wilt doen, overweeg dan slimme verlichting die je met je telefoon kan aanpassen aan je stemming.

Zachte oppervlakken

Zachte oppervlakken zijn de kers op de taart in elk huis. Denk aan pluizige tapijten onder je voeten als je ’s ochtends je bed uitstapt, zachte kussens die je bank omtoveren tot een knuffelzone en natuurlijk dikke dekens waarin je je op een kille avond lekker kunt nestelen. Deze elementen voegen niet alleen comfort toe, maar brengen ook een gevoel van warmte en gastvrijheid in je huis.

Mobiele versie afsluiten