Wat is een twijfelaar?
Woonruimte

Wat is een twijfelaar?

twijfelaar bed

Een twijfelaar is een bed dat tussen een eenpersoonsbed en een tweepersoonsbed in zit. Je kunt er dus met 2 personen in liggen, maar dit houdt wel in dat je niet heel veel ruimte hebt. Als je er in je eentje in ligt, dan heb je lekker veel ruimte om ruim in bed te gaan liggen. Het woord heb je waarschijnlijk al heel vaak gehoord. Als mensen het over bedden hebben, dan wordt ook vaak de twijfelaar genoemd. In dit blogbericht ga ik je vertellen, waar je op moeten letten, als je een twijfelaar wilt kopen.

Hoe groot is een twijfelaar?

Een twijfelaar heeft een standaard afmeting van 200 x 140 centimeter. Wel is het zo dat sommige winkels ook twijfelaars aanbieden die qua lengte groter zijn. Er zijn namelijk ook twijfelaars te koop die 210 centimeter lang zijn. Ideaal voor de lange mensen onder ons.

breedte twijfelaar bed
De breedte van een twijfelaar bed.

De afmetingen van een twijfelaar zijn ideaal wanneer de slaapkamer niet al te groot is. Een bed van 160 of 180 centimeter kan dan te breed zijn. Zo hou je geen ruimte over voor andere dingen. Ook als je graag de overstap wilt maken naar een iets groter bed is een twijfelaar een hele goede optie.

Waar koop je een twijfelaar

Twijfelaars zijn bij heel veel fysieke, maar ook online winkels te verkrijgen. Het aanbod aan twijfelaars is tegenwoordig echt riant. Je hebt dus veel mogelijkheden, om de twijfelaar te kiezen die jij het mooiste vindt. Denk aan:

  • Ikea
  • Auping
  • Beterbed
  • Leenbakker
  • Fonq

Met bedden is het wel zo dat je ze het beste ook even kunt voelen. Een goed bed en dus een goede nachtrust is voor ieder mens van vitaal belang. Als je niet lekker ligt in jouw bed, dan is jouw nachtrust ook niet goed. Probeer dus altijd even wat jij het lekkerste vindt liggen.

De voordelen van een twijfelaar

Als je een twijfelaar koopt, dan heeft dit meerdere voordelen.

Het eerste grote voordeel dat je hebt is de ruimte. Een twijfelaar neemt namelijk veel minder ruimte in beslag dan een gewoon tweepersoonsbed. Vooral als je alleen slaapt, maar toch een iets ruimer bed wilt is een twijfelaar de beste keuze.

Omdat een twijfelaar kleiner is dan een tweepersoonsbed, houdt dit ook in dat hij goedkoper is. Hij wordt immers van minder materiaal gemaakt en dus goedkoper. Als je niet teveel geld uit wilt geven, maar toch een ruimer bed wilt dan een eenpersoonsbed, dan is de twijfelaar ook een hele goed uitkomst.

Bovendien is het belangrijk om te beseffen dat het matras van een twijfelaar aanzienlijk groter is dan die van een eenpersoonsbed. Je kunt dus niet hetzelfde matras blijven gebruiken. Je moet er ook een twijfelaar matras bij kopen.