Wc tegels ideeën / inspiratie
Woonruimte

Wc tegels ideeën / inspiratie

wc tegels ideeen

Iedereen brengt in zijn leven toch heel wat tijd door op het kleinste kamertje van het huis. Een meer dan goede reden om deze ruimte van de nodige aandacht te voorzien en dat begint allemaal met de juiste tegels. In dit blog lees je meer over de mogelijkheden om jouw toilet de uitstraling te geven die jij wenst.

Je smaak is bepalend

Heb je een voorkeur voor een bepaalde stijl, kleurgebruik of bepaalde vormen? Laat dit dan terug komen bij de soort tegels die je kiest en de kleur hiervan. Denk bovendien na over het gebruik van patronen en de grootte van de tegels. Deze aspecten samen bepalen voor het grootste gedeelte jouw voorkeur. Misschien vind je het leuk om de stijl die je in de rest van je woning hebt, terug te laten komen op het toilet.

Creëer een ruimtelijk gevoel

Doorgaans is een toilet niet heel ruim, dus om dit gevoel toch te creëren, kun je een aantal tips toepassen. Ga je bijvoorbeeld voor tegels met een groot formaat, dan geeft dit al snel de optische illusie van een ruimer toilet. Ook lichte kleuren dragen hier aan bij, evenals tegels met glans. Liggende tegels laten je toiletruimte er bovendien breder uitzien.

De soorten wc tegels

Als je kijkt naar de soorten tegels die voor een sanitaire ruimte geschikt zijn, dan zijn dit er toch al snel zoveel, dat het lastig is om tot een juiste keuze te komen. We lichten om die reden een aantal soorten tegels toe. Het kan je op weg helpen om tot de perfecte tegel te komen voor jouw toilet.

Wc tegels met print

Mag het van jou wel wat vrolijker en drukker? Dan zijn tegels met print een zeer goede keuze. Tegel de zijwanden tot een hoogte van bijvoorbeeld 1.20 meter of ga voor alleen de achterkant. Een enkele baan die over alle muren loopt, is ook iets dat veel gekozen wordt. Durf gerust te gaan voor gewaagd. Als je de rest van de ruimte rustig houdt, is het zelden te veel.

Hier is gekozen voor een mooie print in de vorm van Portugese tegels in de wc.

Uni kleuren

Ben je niet zo van de printjes en motieven? Uni kleuren passen dan wellicht beter bij je. Saai hoeft dit helemaal niet te zijn, want je kunt hierbij spelen met zowel de vorm als met kleurgebruik. Hoe leuk zijn hexagon tegels bijvoorbeeld wel niet als alternatief voor de standaard vierkante of langwerpige tegels?

Strakke wc tegels

Marmerlook

Ga voor een chique gevoel met marmerlook tegels. Mooi voor op de vloer en de wand en prima geschikt om je hele toilet mee te betegelen, indien gewenst. Je geeft je toilet op deze manier een heel luxe uitstraling. Vaak wordt er hierbij gekozen voor een groot formaat tegels, maar hierin is van alles mogelijk.

Marmerlook toilet tegels

Mozaïek wc-tegels

Een andere, populaire soort is de mozaïek tegel. Nu wordt het doorgaans niet aangeraden om je hele toilet hiermee te beplakken, maar het is wel erg leuk en smaakvol als je dit doet tegen de achterwand van het toilet. Mozaïek tegels heb je in allerlei kleuren, al dan niet door elkaar heen. Het zijn daarnaast echt niet enkel de welbekende vierkante blokjes. Combineer eenzelfde kleur op de vloer voor een direct gevoel van eenheid of ga voor een contrasterende tint als je van meer uitdagend houdt.

Wc tegels van mozaïek zijn hip

Betonlook toilet tegels

Een trend die steeds meer zichtbaar wordt, is het gebruik van betonlook tegels. Deze zijn verkrijgbaar in vloer- en wandtegels, maar ook hier geldt natuurlijk dat je niet alles hoeft te betegelen. Ga eens voor de vloer en laat dit achter het toilet doorlopen. De zijmuren kun je dan vrijhouden en voorzien van stucwerk. Dit staat niet alleen heel strak, maar is ook nog eens bijzonder stijlvol.

Betonlook wc tegels

Genoeg inspiratie voor je wc tegels?

Wanneer je op zoek bent naar toilettegels, zijn er dus een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Denk allereerst na over de stijl die je wilt creëren. Wil je een drukke ruimte met bedrukte tegels of kies je liever voor uni kleuren? Je kunt ook gaan voor een marmerlook of iets meer trendgevoeligs zoals betonlook tegels.

Ten tweede moet je rekening houden met de grootte van uw toilet. Als het een kleine ruimte is, wilt u misschien de illusie van meer ruimte creëren met grote tegels of lichte kleuren. Ten slotte moet u rekening houden met het praktische aspect van uw keuze.

Met deze dingen in gedachten, moet u in staat zijn om de perfecte toilet tegels voor uw huis te vinden. Tijd om naar de dichtstbijzijnde winkel te gaan!